• Friday, July 23rd, 2010

 Όσα υποσχεθήκαμε θα γίνουν πράξη,

διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός  

papa210wi42 «Οι στόχοι που είχαμε θέσει στο πρόγραμμά μας ισχύουν στο ακέραιο», τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναγνώρισε ότι μερικά θέματα αναβάλλονται προσωρινά, λόγω της μεγάλης κρίσης. Τόνισε ακόμη ότι αρχές, η αφετηρία των στόχων είναι αυτά που παραμένουν… Όσα υποσχεθήκαμε πρέπει να γίνουν πράξη, γιατί είναι αυτά που χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του… Η μάχη είναι να αποφύγουμε τη βέβαιη χρεωκοπία». Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν δύσκολες, αλλά απαραίτητες για να προστατευθούν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών. Αναφερόμενος δε στα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής τους, τόνισε ότι δημιουργούν μια αισιοδοξία και δίνουν δύναμη «για να συνεχίσει η κυβέρνηση αυτό το πατριωτικό καθήκον». Και κατέληξε: «Πρώτο μέλημα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας και να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες του δεν πήγαν στράφι… Κάναμε μια υπερπροσπάθεια, αλλά έχουμε μπροστά μας πολλά ακόμα να κάνουμε». (Newsroom ΔΟΛ, 1-7-2010)

 

ΣΧΟΛΙΑ:  Αναμφιβόλως από τις παραπάνω πρωθυπουργικές δηλώσεις προκαλείται συλλογιστικό confusio αντιφατικότητας που αναπαράγει τις παρακάτω αμείλικτες απορίες: 1) Πώς οι στόχοι του προγράμματος της σοσιαλιστικής Κυβερνήσεως «ισχύουν στο ακέραιο» και ταυτοχρόνως «παραμένουν στην αφετηρία τους», ενώ στο μεταξύ ανατράπηκαν με τη λήψη  πληθώρας αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν καιρίως τις μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις, χωρίς ουσιαστικώς να θίγουν τους πλουσίους καταχραστές του δημοσίου πλούτου, οι οποίοι απολαμβάνουν αμέριμνοι τα λάφυρα της πειρατείας τους; 2) Άλλωστε, αφού ο ίδιος Πρωθυπουργός της χώρας αναγνωρίζει ότι ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις, πώς ισχυρίζεται ότι τούτο έγινε «για να προστατευθούν βασικά δικαιώματα των πολιτών», εφόσον αυτά που κατακτήθηκαν σε παλαιότερους δύσκολους καιρούς, τώρα κατακερματίσθηκαν από την Κυβέρνησή του; 3) Πώς ο Πρωθυπουργός του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ δικαιολογεί ότι όλα αυτά έγιναν «για να αποφευχθεί η βέβαιη χρεωκοπία», αφού όλα τα επιβαλλόμενα δημοσιονομικά μέτρα ευνοούν την επέλευσή της, καθόσον επιφέρουν τον οικονομικό μαρασμό των λαϊκών στρωμάτων και συνακολούθως της αναπτυξιακής οικονομίας; 4) Με ποιο πολιτικό θράσος ο αμερικανοτραφής Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώ δέχεται ότι υπέβαλε σε θυσίες τον Ελληνικό λαό, αδιστάκτως δηλώνει ότι τούτο «δίνει δύναμη στην Κυβέρνησή του να συνεχίσει το… πατριωτικό καθήκον»; 5) Πώς να πεισθεί ο Ελληνικός λαός «ότι οι θυσίες του δεν πάνε στράφι», εφόσον όλα τα προγραμματικά «ΘΑ» και τα «ΔΕΝ» μεταλλάχθηκαν στο αποικιακού τύπου «YES MEN»; Και 6) πόση αναλγησία διαθέτει ο Πρωθυπουργός, όταν δηλώνει ότι με τη νεόκοπη Κυβέρνησή του «έκαναν υπερπροσπάθεια, αλλά έχουν μπροστά… πολλά ακόμη να κάνουν»; 

        Σαν επιστέγασμα σε αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματα προσφέρεται το παρακάτω σουρεαλιστικό τετράστιχο: 

 «Σαν τα βατράχια κρέμονταν τα μούρα της οργής.

                         Της αβανιάς το αυγολέμονο αναταράχθηκε

                          και ο ξελιγωμένος ντολμάς αποσβολώθηκε

                          σε τέντζερη ξεγάνωτο διαβολικών μαγείρων!». 

 divider4

 Υπάρχει εναλλακτική λύση για έξοδο από 

την κρίση, υποστήριξε ο Αντ.Σαμαράς

samaras2«Τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση, που βασίζονται στην αρχή  εναλλακτικής λύσεως πέραν του μνημονίου, παρουσίασε  ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Και μεταξύ άλλων μέτρων πρότεινε: « Ενοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους. «Συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο, μέσω συστήματος μηνιαίας εκκαθάρισης οφειλών. « Εσωτερικές μετατάξεις στο δημόσιο, αφού δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις. « Αναδιάρθρωση  ΟΣΕ. « Προσωποποιημένη κοστολόγηση των δημοσίων νοσοκομείων. « Ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Υποστήριξε ακόμη, ότι η αντικειμενική  αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που μένει ανεκμετάλλευτη, ανέρχεται σε 272 δισ. ευρώ. «Αν δώσουμε για εκμετάλλευση ένα μικρό μέρος αυτών των ακινήτων με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, μπορούμε να φτάσουμε σε έσοδα μέχρι 5 δισ. ευρώ ετησίως», ανέφερε. Και πρόσθεσε, ότι άλλο τρόπο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας αποτελεί η τουριστική κατοικία για αγοραστές υψηλής εισοδηματικής στάθμης, ενώ ιδιαίτερη σημασία  και  υψηλές αποδόσεις μπορεί να έχει η αξιοποίηση των λιμανιών και αεροδρομίων, «που εκτός από πηγή δημοσίων εσόδων θα αποτελέσουν και μοχλό της περιφερειακής ανάπτυξης». (Newsroom ΔΟΛ, 7-7-2010) 

 

Το σκαθάρι - μπουρμπούλι.ΣΧΟΛΙΑ: «’Ώδινεν  ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν=Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι». Οπωσδήποτε ο  Πρόεδρος της ΝΔ δεν εκόμισε τίποτε το ρηξικέλευθο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως της χώρας, εφόσον τα προτεινόμενα μέτρα ούτε τους ανυπαίτιους πολίτες απαλλάσσουν από την κοινωνικο-οικονομική τους κατεδάφιση, ούτε την Ελλάδα απελευθερώνουν  από την στυγνή επικυριαρχία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αντιθέτως μάλιστα η προτεινομένη εκποίηση της εθνικής περιουσίας υπερακοντίζει ακόμη και  τα δεσμά του ΔΝΤ, που ο κ. Σαμαράς εξορκίζει. Βεβαίως η λύση του «γόρδιου δεσμού» της κρίσεως είναι απλή, τελεσφόρα  και δίκαιη: Να αποκαλυφθούν όλοι οι υπαίτιοι καταχραστές του δημοσίου πλούτου και να δημευθούν οι αμύθητες περιουσίες των ιδίων και των διαπλεκομένων κλεπταποδόχων τους (συγγενών και μεσαζόντων), ανεξαρτήτως και αδιαφόρως της οποιασδήποτε ποινικής τιμωρίας τους. Τότε μόνον και το δημόσιον χρέος θα  καλυφθεί, χωρίς να χρειασθούν τοκογλυφικοί δανεισμοί και  τα κοινωνικο-οικονομικά ερείπια (μισθολογικό, ασφαλιστικό) θα αναταχθούν, προπαντός όμως θα συνετισθούν και όλοι οι (εν ενεργεία ή εν δυνάμει) κακοδιαχειριστές των δημοσίων πραγμάτων και το πολιτικό σύστημα θα ανακτήσει την χαμένη αξιοπρέπειά του. Περί τούτων όμως φαίνεται πώς και τα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ολιγωρούν και συμπλέουν σε εικονικές αψιμαχίες, χωρίς να αποτολμούν να «πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα», αλλά πιάνονται από την ουρά του γαϊδάρου, αλληλοκαλύπτοντας προφανώς τις πομπές των στελεχών τους που εξέθρεψαν στους κόλπους τους κατά την τελευταία  τριακονταετία.

      Και δεν απομένει παρά η αφιέρωση του παρακάτω τετράστιχου από το «Μοντέρνο Καρναβάλι»:

 «Πολλά μπουρμπούλια τρύπωσαν σε βόιδων καβαλίνες

                    και γλεντοκόπι στήσανε, μαστόρεψαν και σβώλους

                    κι εκεί που τους ρουκούλαγαν, τα είδαν δυο μαϊμούδια

                    που ξέβρακα καλλώπιζαν δικά τους γυμνοκώλια».

divider5

Πλεονασματικά Ταμεία έως το 2014 θα φέρει η αφαίμαξη συνταξιούχων και οι περικοπές 

6fe103ee35f0c4735da252440b478ab13

«Η αφαίμαξη των συνταξιούχων, αλλά και οι «φιλόδοξες» περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία δίνουν ζωή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, από το 2012 ο κλάδος των συντάξεων θα μετατραπεί σε πλεονασματικό, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον κλάδο υγείας από το 2014. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα ακολουθηθεί πιστά και τα μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής, όπως και του περιορισμού των δαπανών στην Υγεία θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει κατά 30% τόσο την εισφοροδιαφυγή όσο και τις δαπάνες στην Υγεία. Αυτό ξεκινά άμεσα από το 2010 και θα φθάσει στο συγκεκριμένο ποσοστό το 2014. Η εισφοροδιαφυγή φτάνει σήμερα τα 9 δισ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει στα 6 δισ. το 2014. Όσο για τις δαπάνες στην Υγεία, αυτές φτάνουν τα 10,5 δισ. ευρώ σήμερα και ο στόχος μέχρι το 2014 είναι να περιοριστούν κατά 2,8 δισ. ευρώ. Σημαντικός περιορισμός των δαπανών επέρχεται και με τα μέτρα του νέου Ασφαλιστικού, όπως την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης (2,5 δισ. ευρώ), τα νέα όρια συνταξιοδότησης (800 εκατ. ευρώ), το ΛΑΦΚΑ (280 εκατ. ευρώ), την περικοπή των αναπηρικών (600 εκατ. ευρώ) και τον νέο υπολογισμό των συντάξεων (1,8 δισ. ευρώ)». (Newsroom ΔΟΛ, 10-7-2010)

 ΣΧΟΛΙΟ: Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι οι στοχευόμενες περικοπές θα αποδειχθούν «φιλόδοξες», πράγμα πολύ αμφίβολο, εφόσον η εισφορο-διαφυγή ευλογείται από την Κυβέρνηση με τις εκάστοτε απαλλακτικές ρυθμίσεις των μεγαλο-οφειλετών των Ταμείων και την συνεχιζόμενη ανασφάλιστη απασχόληση αλλοδαπών ιδίως από τους μεγαλοεργαλάβους. Ενώ οι περικοπές των δαπανών Υγείας ελάχιστα θα αποδώσουν, αφού η γάγγραινα των προμηθειών και η ασυνειδησία των ραβδούχων δεν εξαλείφεται με ευχολόγια, αλλά με παραδειγματικές τιμωρίες των διαπλεκομένων κακοδιαχειριστών σε όλα τα επίπεδα των δημοσίων πραγμάτων, οι οποίες ποτέ δεν επιβλήθηκαν, ούτε διαφαίνεται ότι τούτο θα συμβεί στο μέλλον. Και μόνο βέβαιο είναι το έσοδο που θα προκύψει από τις –αν όχι παράνομες– οπωσδήποτε απάνθρωπες περικοπές σε βάρος των συνταξιούχων και γενικώς των ασφαλισμένων. Αξίζει όμως και για τούτο να θυμηθούμε το παράδειγμα του «χότζα», που αποφάσισε να κάνει οικονομία με το να μάθει το γάιδαρό του να μη τρώγει, περικόπτοντας λίγο – λίγο  την τροφή του κάθε μέρα, ώσπου  ο κακορίζικος γάιδαρος… ψόφησε!

divider6

Νέο μήνυμα για το Βατοπέδιο έστειλε μέσω

συνεργατών του ο Κ.Καραμανλής

1117683 «Μήνυμα έστειλε ο Κων/νος Καραμανλής, λέγοντας –μέσω συνεργατών του– ότι για το Βατοπέδιο θα μιλήσει όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει να μιλήσει. Συγκεκριμένα, στενοί συνεργάτες του άφησαν να διαρρεύσει ότι «ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει όταν κρίνει ο ίδιος με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προ-παγάνδας και παραπληροφό-ρησης». Η υπόθεση του Βατοπεδίου έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και «πόλεμο» με την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Από πλευράς κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης συνέστησε ψυχραιμία στην ηγεσία της ΝΔ, απορρίπτοντας τα περί σκευωρίας. Ο κ. Καστανίδης υπενθύμισε ότι οι ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας επιλέχθηκαν προσωπικά από τον κ. Καραμανλή, ενώ οι ανώτατοι λειτουργοί εκλέχθηκαν από τους συναδέλφους τους πριν από λίγο καιρό, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στο προσκήνιο εμφανίστηκαν και πρώην υπουργοί, όπως ο Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ανταλλαγές με το Βατοπέδιο ήταν κεντρική πολιτική επιλογή και γι’ αυτό υπέγραψαν τόσοι υπουργοί, «δείχνοντας» με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου». (Newsroom ΔΟΛ, 24-7-2010)

ΣΧΟΛΙΑ: Το ότι ασφαλώς έχει ευθύνη ο τέως Πρωθυπουργός της χώρας για τα κυβερνητικά σκάνδαλα που εξυφάνθηκαν κατά την πρωθυπουργία του, είναι αδιαμφισβήτητο και πολλαπλώς εδραιωμένο: 1) Διότι η ευθύνη του σαφώς εδράζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο με το 85ο άρθρο του ρητώς ορίζει: «Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Κυβερνήσεως και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του». 2) Τούτο άλλωστε απορρέει και από την κοινή λογική και νομική επιταγή, ότι ο εντολέας- προστήσας ευθύνεται για τις πράξεις του εντολοδόχου-προστηθέντος. Γι’ αυτό και ο σοφός Αθηναίος ρήτορας Ισοκράτης με τον προς Νικοκλέα Λόγο του συμβούλευε τον νεαρό βασιλέα της αρχαίας Σαλαμίνας (Κύπρου): «Τοιούτους φστη τος πργμασιν τος μ δι σο γιγνομνοις, ς ατς τς ατας ξων ν ν κενοι πρξωσιν = Το χειρισμό εκείνων των δημοσίων υποθέσεων που δεν διαχειρίζεσαι ο ίδιος, να αναθέτεις στους κατάλληλους, με την ιδέα ότι θα επικριθείς εσύ για τα σφάλματά τους». 3) Συνεπώς δεν είναι νοητό να λειτουργήσει απαλλακτικώς το προβαλλόμενο άλλοθι του τέως Πρωθυπουργού, ότι δεν αντελήφθη τα διαδραματιζόμενα  από τους συγκυβερνήτες του (υπουργούς και υφυπουργούς) και άλλους συνεργάτες, τους οποίους  ο ίδιος επέλεξε, έστω και αν θεωρηθεί ότι είναι  ανίκανος, οπότε ας όψεται ο λαός που τον εξέλεξε.  4) Ούτε μπορεί να γίνει πιστευτό, ότι πράγματι ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως αγνοούσε τους εγκληματικούς χειρισμούς των συνεργατών του, όταν μάλιστα «ο κόσμος το ’χε τούμπανο» κι αυτός δεν δίσταζε από του βήματος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, να διαβεβαιώνει οργίλως τον ελληνικό λαό ότι «οι υπουργοί του (και μετ’ ολίγον αποδιοπομπαίοι τράγοι) ενήργησαν με νομιμότητα και διαφάνεια». Και 5) τέλος η αιδήμονα σιωπή που επέλεξε ο τέως Πρωθυπουργός, απαξιώνοντας να  απευθυνθεί  στον ελληνικό λαό και να παράσχει αυτοπροσώπως διαφωτισμό στις αρμόδιες εξεταστικές Αρχές περί των κυβερνητικών σκανδάλων, σημειολογεί αποδοχή της ευθύνης του, διότι μόνον οι κατηγορούμενοι δικαιούνται και οι ένοχοι επιλέγουν να σιωπούν.

       Όσον αφορά δε τον πόλεμο που δέχεται η Δικαιοσύνη, επίσης είναι αναμενόμενος: 1) Διότι εφόσον κατά το Σύνταγμα η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως ανεξάρτητη Αρχή που ελέγχει και τις παραβατικότητες των δύο άλλων εξουσιών της Δημοκρατίας (νομοθετικής και εκτελεστικής) γι’ αυτό και αποτελεί το βάθρο τηςανεπιτρέπτως γίνεται  αντικείμενο επικρίσεων  από τις αντιπολιτευόμενες  πολιτικές παρατάξεις. Και 2) έτσι εξηγείται μάλιστα  η προσπάθειά τους για υπαλληλοποίηση  και χειραγώγησή της παντοιοτρόπως (κομματική επιλογή της ηγεσίας της, δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας, χωρίς ανάλογες αμοιβές κ.λ.π.), με δυνατότητα  παρεισφρήσεως ενίοτε  και κατακριτέων φαινομένων.

divider7

Διήμερο σημαντικών επαφών

29019042 «Στην Κύπρο, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μεταβαίνει την ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Οι επαφές του αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, λόγω της πρόσφατης διένεξης Αγκυρας-Τελ Αβίβ για τη Λωρίδα της Γάζας. Ο κ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και θα έχει γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών ΄Αβιγκντορ Λίμπερμαν και με την αρχηγό του κόμματος Καντίμα Τζίπο Λίβνι. Το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιέντ και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mαχμούντ Αμπάς». (Newsroom ΔΟΛ, 20-7-2019)

ΣΧΟΛΙΟ: Μια θυμοσοφική παροιμία λέγει: «Εγώ, μανούλα, χάνομαι κι εσύ παντρειά γυρεύεις»! Εδώ η Ελλάδα απειλείται με οικονομική και εθνική κατάρρευση, βυθισμένη στο βούρκο των σκανδάλων και του κομματισμού, και ο πρωθυπουργός της εμφανίζεται με ανεξήγητη σκοπιμότητα ως αυτόκλητος επισκέπτης αιωνίων αντιπάλων της παγκόσμιας σκακιέρας. Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε τον παρακάτω μύθο του Αισώπου: «Γεωργο πας κοχλίας πτα· κούσας δ ατν τριζόντων φη· « κάκιστα ζα, τν οκιν μν μπιπραμένων, ατο δετε» (Το παιδί γεωργού έψηνε σαλιγκάρια και όταν άκουσε αυτά να τρίζουν  είπε: “Ανόητα ζώα, τα σπίτια σας καίγονται κι εσείς τραγουδάτε!… “)

divider8

Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα

7-24-thumb-large11«Yπεγράφη η χορήγηση δανείου ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων. Όπως ανέφερε ο υπουργός των  Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και σήμα προς τους ξένους επενδυτές ότι η οικονομία ξεπερνά τα προβλήματά της». (Newsroom ΔΟΛ, 1-7-2010)

 ΣΧΟΛΙΑ: Ευσεβείς πόθους φαίνεται πως τρέφει ο νεόκοπος Υπουργός της Οικονομίας. Διότι προφανώς παραγνωρίζει, ότι με την κακοδιοίκηση να  επιπολάζει, την κακοδιαχείριση να χρονίζει και την κατάχρηση του δημοσίου πλούτου να πανουργεί στις βέβηλες ατραπούς των αδίστακτων συμφερόντων, η ένδοξη Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στην εσχατιά των τριτοκοσμικών χωρών του Πλανήτη. Και οι τοκογλυφικοί δανεισμοί μόλις εξαρκούν για προσωρινά εμβαλώματα της ξεχαρβαλωμένης κρατικής μηχανής, ενώ το χρέος γιγαντώνεται σαν θανατηφόρος βρόχος στις επερχόμενες γενεές των Νεοελλήνων. Ωστόσο οι καταχραστές και άρπαγες του δημοσίου πλούτου περιφέρονται ελεύθεροι σαν χαίνοντα  τέρατα που επιχαίρουν, απολαμβάνοντας τη χλιδή της άκρατης αναλγησίας τους. Με όλα αυτά καμία ψήφος εμπιστοσύνης δεν αναγνωρίζεται στους Έλληνες πολιτικούς και τους νεοφώτιστους αμερικανοτραφείς, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών υπερψηφίζει τον « Άγνωστο Κανένα».

divider9

«Άμεσα αναδασωτέες οι πληγείσες περιοχές»

imageca2baugr1 «Την υπόσχεση ότι θα αναδασωθούν άμεσα οι εκτάσεις που επλήγησαν στη βορειανατολική Αττική έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι εκτάσεις αυτές ανακηρύσσονται  ως «άμεσα αναδασωτέες» και υπογραμμίζεται ότι «στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος –περίπου το 80%– της Αττικής». Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης και σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί, οπότε και θα παραδοθούν δασικοί χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων». (Zugla.gr, 18-7-2010)

ΣΧΟΛΙΟ: «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Κάθε καλοκαίρι έχουμε τις ίδιες υποσχέσεις για χαρτογράφηση των δασών και αναδάσωση των καμένων. Και η μεν αναδάσωση γίνεται υποτυπωδώς και μερικές φορές προσχηματικά με επιδεικτικές τυμπανοκρουσίες, αλλά κατά τρόπο εξολοθρεύσεως του δάσους, αφού επιχειρείται σε ακατάλληλες περιόδους μεταπασχαλινής ανομβρίας, με βέβαιη αποξήρανση των νεόφυτων δενδρυλλίων και αφού προηγηθεί αποψίλωση των καψαλισμένων φυτών, ώστε να εξουδετερωθεί η φυσική ανάπλασή τους, ή ακόμη και μετά από ολοκληρωτική εκχέρσωση του δάσους με βαρέα εκσκαπτικά μηχανήματα. Τα μόνα δε που ξεφυτρώνουν είναι διάσπαρτα οικοδομήματα και εκείνο που χρειάζεται πλέον είναι η αεροφωτογράφισή τους, η οποία δεν επιχειρείται, ή και αν γίνει,  δεν αξιοποιείται.

divider10

«Δεν αναγνωρίζω αριστερές ιδιότητες

στην Αριστερά…»

dora-pagkalos1«Κατά των κομμάτων της Αριστεράς στράφηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Δεν αναγνωρίζω αριστερές ιδιότητες στη σημερινή Αριστερά. Θεωρώ ότι αριστερός είναι κάποιος που είναι υπέρ των πολλών και των φτωχών, αριστερός είναι επίσης αυτός που προωθεί και ενισχύει το καινούριο»,  είπε ο κ. Πάγκαλος και προσέθεσε : «Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι συγκρουσιακή έναντι άλλων πολιτών. Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, επιδόματα και φακελάκια. Πρέπει να σας πω ότι όποιος δεν έχει κλέψει την εφορία ή δεν έχει κάνει αυθαίρετο, είναι σπάνιος». (Zougla.gr,25-6-2010)

  ΣΧΟΛΙΟ: Βεβαίως δεν μπορεί κανένα κόμμα να είναι συγκρουσιακό έναντι ανυπαίτιων πολιτών. Αλλά και στο σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζονται σοσιαλιστικές ιδιότητες, εφόσον όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνονται (εργασιακά, ασφαλιστικά, φορομπηχτικά) βασικώς πλήττουν τους πολλούς και  φτωχούς και όχι τους λίγους και  πλουσίους, στους οποίος αποκλειστικώς περιλαμβάνονται εκείνοι που έφαγαν τα λεφτά και τα έκλεψαν από τον κρατικό κορβανά. Αυτοί προκάλεσαν και την κρίση, που πρέπει να την πληρώσουν και όχι όλοι μαζί, όπως τους εξυπηρετεί να υποστηρίζουν.                                         Επωδός: Ή όλοι μας θα πεθάνετε (πεινάσετε), ή όλοι σας θα δοξαστούμε (πλουτίσουμε)! Και αλλιώς: «΄Ολοι σας τα φάγαμε – και όλοι μας θα πληρώσετε »!

divider11

Τα χρέη τους οδήγησαν στην αυτοκτονία

hung«Απαγχονισμένος βρέθηκε μέσα στο κατάστημά του ένας 42χρονος στο χωριό Χριστός των Σερρών. Τον άτυχο άνδρα βρήκε χθες το πρωί η μητέρα του μέσα στο ψητοπωλείο του, το οποίο δεν λειτουργούσε τους τελευταίους έξι μήνες. Στα ρούχα του άτυχου άνδρα βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε ότι τα χρέη και τα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση». (Zugla.gr, 12-7- 2010)

 

®«Ένας 57χρονος Λαρισαίος βρέθηκε από συγγενείς του απαγχονισμένος σε περιοχή που βρίσκεται πίσω από το ΚΤΕΛ της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος οικογενειάρχης ενδέχεται να προέβη στην αυτοχειρία διότι εδώ και αρκετό καιρό παρέμενε άνεργος». (Zougla.gr, 25-6- 2010) 

 

 ® «Ένας 57χρονος πατέρας δύο παιδιών έθεσε τέρμα στη ζωή του, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του σε γκρεμό στην περιοχή Ψαρή Φοράδα Ηρακλείου, αφού πρώτα παρέδωσε σε φίλους ιδιόχειρο σημείωμα προς τη σύζυγό του».

 

® «Ένα 24ωρο μετά άλλος ένας 38χρονος επιχειρηματίας από την Επισκοπή Ηρακλείου,  πατέρας τριών παιδιών, τερμάτισε τη ζωή του με πιστόλι για να γλυτώσει από τη θηλιά των χρεών.  «Συγγνώμη που δεν τα κατάφερα», έγραφε χαρακτηριστικά στο σημείωμα που βρέθηκε επάνω στο γραφείο του. Προηγουμένως είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι».

 

® «Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών έχουν αυτοκτονήσει άλλα έξι άτομα, λόγω της οικονομικής τους κατάστασης: Ένας 35χρονος αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο στην Ιεράπετρα, ενώ ένας 45χρονος απαγχονίστηκε στο Ηράκλειο. Άλλα τρία άτομα, ένας 53χρονος αγρότης, ένας 65χρονος στο Ηράκλειο κι ένας πολιτικός μηχανικός στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκαν, ενώ αυτοχειριάστηκε κι άλλος άντρας λόγω χρεών στα Χανιά». (12-11-2009) 

 

®«Απαγχονισμένος βρέθηκε ένας 67χρονος αυτοκινητιστής, στην πόλη του Βόλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνουν γνωστά, ο 67χρονος κρεμάστηκε με ελαστικό ιμάντα από την πεζογέφυρα της οδού Φιλιππίδη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ πρόσφατα είχε προσπαθήσει να πουλήσει την άδεια φορτηγού που κατείχε για να ξεπληρώσει μέρος των χρεών, δίχως όμως να τα καταφέρει». (Zougla.gr, 23-7-2010)

 

ΣΧΟΛΙΟ: Οι Έλληνες είναι τόσο αποχαυνωμένοι που αυτοχειριάζονται, αντί να καταχεριάζουν τους υπαιτίους. 

divider12

Ένας ιδιόμορφος «τρίτος κόσμος»

γεννιέται στη χώρα μας

poverty «Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικά στοιχεία για τις διαστάσεις του φαινομένου στην Ελλάδα. Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ το 20% των παιδιών ζουν επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το 60% των Ελλήνων ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί. Αν η αύξηση των -απόλυτα και σχετικά- φτωχών συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, σε λίγα χρόνια θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί». (Newsroom ΔΟΛ, 25-10-200)

 

ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς οι προβλέψεις επαληθεύονται και οι  καμπάνες κτυπούν θλιβερά για τις μελλοντικές γενεές των Ελλήνων με υπαιτιότητα της εγκληματικής διαχειρίσεως των δημοσίων πραγμάτων από την απερχομένη  «γενεά των καταραμένων».

divider13

 

 Ιθαγένεια σε 16.920 αλλοδαπούς το 2008 

 

illegal_immigrants_invade_in_hellas_00-042«Τετραπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των αλλοδαπών μεταναστών που πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γιούροστατ, το 2007 πήραν την ελληνική ιθαγένεια 3.920 αλλοδαποί, ενώ το 2008 16.920. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 1,5 αλλοδαπό με ελληνική ιθαγένεια για κάθε 1.000 Έλληνες». (Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», 7-7-2010)

 

 ΣΧΟΛΙΟ: Με την οικονομική δυσπραγία που επιπολάζει στη χώρα μας και την αναποφασιστικότητα των Νεοελλήνων να νυμφευθούν και τεκνοποιήσουν, διαφαίνεται ότι συντόμως η πλειοψηφία της γερασμένης Ελλάδας θα αποτελείται από αλλοδαπούς αλλόφυλους ιθαγενείς, οι οποίοι και θα εκλέγουν τις Κυβερνήσεις των «βλακοελλήνων».

divider16 

Παραιτήσεις υφυπουργών στη Γαλλία

dsaglsdkglkaslgasdjglkasjd1

«Τον υφυπουργό Συνεργασίας της Γαλλίας Αλέν Ζουαντέ ακολούθησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κριστιάν Μπλαν ο οποίος επίσης υπέβαλλε την παραίτησή του. Ο Κριστιάν Μπλαν βρέθηκε στο στόχαστρο,  όταν αγόρασε πούρα Κούβας έναντι 12.000 ευρώ, χρεώνοντάς τα στο υπουργείο. Την παραίτηση των δύο υπουργών επιβεβαίωσε το γραφείο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί».  (Zougla.gr, 4-7-2010).

ΣΧΟΛΙΑ: Στη Γαλλία οι δύο Υφυπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, όταν κατακρίθηκαν για δημοσία κατάχρηση. Στην Ελλάδα όμως οι πολιτικοί καταχραστές του δημοσίου πλούτου, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα χρεωκοπίας, παριστάνουν τον ανεύθυνο και αλληλοκαλύπτονται, καταδικάζοντας σε κάτεργα τον Ελληνικό λαό με αδιαντροπιά πολλών γυμνόκωλων πιθήκων. 

 

divider17

Οι “παπατζήδες” κάνουν χρυσές δουλειές

στο κέντρο της Αθήνας

 

cf80ceb1cf80ceb1cf84ceb6ceaeceb4ceb5cf82-images«Η φτώχεια φέρνει τζόγο. Ακόμα και κοντά στην Ακρόπολη, ανάμεσα σε πλήθος ξένων τουριστών, δίπλα από παράνομους μικροπωλητές μετανάστες  και μη, στην πιο τουριστική περιοχή της Ελλάδας, οι υπηρέτες του παράνομου τζόγου έχουν τη δική τους θέση. Μόλις πέφτει το σκοτάδι, σε πολυσύχναστα σημεία της περιοχής στήνουν το πρόχειρο τραπεζάκι τους και αρχίζουν να «μαδάνε» τα ανυποψίαστα θύματα τους, με την βοήθεια αβανταδόρων, που πάντα παίζουν και πάντα κερδίζουν». (Zougla.gr, 29-6-2010) 

ΣΧΟΛΙΟ: Μήπως και οι ντόπιοι και διεθνείς αβανταδόροι πολιτικοί δεν υπηρετούν το παπατζίδικο παιχνίδι των αδίστακτων κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με αφελείς τσιλιαδόρους τους πένητες λαούς; 

divider22

Ήπια πολύ πανάθεμά με… 

 

image«…πού έχω παρκάρει το θυμάμαι! Και μπορεί η κομψή βουλευτίνα μας να παραπατούσε ελαφρώς, ωστόσο κατάφερε να μπει στο βουλευτικό της αυτοκίνητο, χωρίς τη βοήθεια του οδηγού της. Λίγο η κούραση, λίγο η μακρόσυρτη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και λίγο τα τρία ποτηράκια ουίσκι στο καφενείο της Βουλής, συνεισέφεραν ώστε η κυρία βουλευτίνα μας να ζαλιστεί και να βαδίζει ολίγον αργά και βασανιστικά προς την έξοδο του Κοινοβουλίου. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά, καθώς την επομένη έμοιαζε πιο γοητευτική από ποτέ». (Zougla.gr, 25-6-201)

ΣΧΟΛΙΟ: «Πάλιν τὸν καῦκον ἔπιες, πάλιν τὸν νοῦν ἀπώλεσας».

divider19

 Η γυμνάστρια του… κόμματος

10-11-09_306951_21«Με ειδικότητα στο σκι βουνού, η νεοαφιχθείσα γυμνάστρια υπόσχεται πολλά. Νέα, αδύνατη και ωραία, η νεαρά θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κόμμα. Σε εφημερίδα της κυβερνήσεως έχει αναρτηθεί η μετάκλησή της στη Βουλή. Προς το παρόν και μέχρι να ξεκινήσει την επαναστατική γυμναστική στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασχολείται με τις φωτοτυπίες. Μετά την κανονική γυμναστική, θα αρχίσουν –φαίνεται– και οι αναβάσεις στο βουνό για εκπαίδευση στο σκι. Μόνο που η γυμνάστρια θα έχει πολλή δουλειά να κάνει, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του τη φυσική κατάσταση των βουλευτών μας…».  (Zougla.gr)

ΣΧΟΛΙΟ: Οι βουλευτές καλοπερνούν με τις ψήφους των φτωχών.

divider20

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply