• Wednesday, November 20th, 2013

Στην υφέρπουσα κοινωνικο-οικονομική κρίση, αρκετά πολιτικά στελέχη και άλλοι βαλτοί δημοσιολόγοι, κατά την φρασεολογία τους στις χάβρες των τηλεοπτικών συνεντεύξεων, με περισσή υπεροψία επικαλούνται τον πομπώδη όρο του «συνταγματικού τόξου», χωρίς και να οριοθετούν το διάνυσμά του, υπό την σκέπη του οποίου αυταρέσκως υπονοούν την παραταξιακή τους υπαγωγή, με κύριο στόχο τον εξοβελισμό του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής και τον διαμοιρασμό των ψηφοφόρων του.

Βεβαίως δεν θα αντιποιηθούμε τον ρόλο συνηγόρου υπερασπίσεως του κόμματος αυτού, εφόσον οι εγκληματικοί χαρακτηρισμοί, που του αποδίδονται, τελούν υπό την ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της Δικαιοσύνης, με το αδιάφθαρτο παρελθόν που τους βαρύνει και την ανεξαρτησία που τους παρέχει το πολιτειακό σύστημα.

Θα διακινδυνεύσουμε όμως μερικές καίριες προσομοιώσεις, προσπαθώντας να ξεδιαλύνουμε το ομιχλώδες τοπίο του αποκαλουμένου συνταγματικού τόξου, που ευαγγελίζεται τη νηνεμία στην χειμαζομένη ελληνική κοινωνία και την σωτηρία της από τις ατέρμονες καταιγίδες που επεσώρευσε το πολιτικό κατεστημένο και την οδήγησε στα πρόθυρα του αφανισμού.

Καταρχήν οι κρίσιμες προσομοιώσεις επικεντρώνονται στο γενικότερο κυβερνητικό και αντιπολιτευτικό πεδίο, τα οποία αδιαλείπτως αποπνέουν τα παθογόνα αίτια, που εμβολίασαν τους νεοέλληνες με τον βόρβορο της ανομίας και κατεβύθισαν την χώρα στην οικονομική δυσπραγία και την κοινωνική εξαχρείωση.

Και είναι πανθομολογούμενο, ότι τα δύο κόμματα που εναλλάξ διακυβέρνησαν την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.), επέδειξαν εγκληματική κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση των κοινών πραγμάτων, αδιαφορώντας για την ορθολογική λειτουργία της κρατικής μηχανής και της εθνικής οικονομίας, επιδιδόμενα στον άκρατο κομματισμό και την διαφθορά, με πληθώρα υψηλομίσθων golden boys και την αποθήκευση κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων σε πολυώνυμες και περιττές Μ.Κ.Ο. και άλλα δημοσιοσυντήρητα ιδρύματα, σωματεία και συλλόγους, και προπαντός με την υπόθαλψη παντοειδών σκανδάλων διεθνούς προεκτάσεως (Χρηματιστήριο, Κτηματολόγιο, Δομημένα ομόλογα, Ζήμενς, Βατοπέδιο, Υποβρύχια, Λίσταρχοι φοροδιαφυγής κ.ά.).

Εξάλλου και τα εκάστοτε αντικυβερνητικά κόμματα κατά κανόνα συμπεριφέρθηκαν διαβρωτικώς, για την οικονομική και κοινωνική δομή της Χώρας, καλλιεργώντας τον διχασμό και την αναρχία με συνέργεια των ελεγχομένων συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιλέγοντας όχι την εποικοδομητική συνεργασία, αλλά την αντιπαράθεση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, με στόχο την μεγιστοποίηση της λαϊκής δυσαρεσκείας και την άγρευση της ψήφου των απεγνωσμένων πολιτών.

Στην ψηφοθηρική εκστρατεία τους μάλιστα, πλείονα πολιτικά κόμματα συγκρότησαν Κλαδικές Οργανώσεις και αδιανοήτως επιχορηγούμενες κομματικές Νεολαίες, τις οποίες επιστρατεύουν σε φολκλορικές κινητοποιήσεις διαταράξεως της κοινωνικής ευρυθμίας και συγχύσεως των λαϊκών μαζών, ακόμη και με ξενόφερτα λάβαρα (σφυριά, δρεπάνια και το κακό συναπάντημα) και με συντεταγμένα ή ασύντακτα μπουλούκια, που λυμαίνονται την δημοσία και ιδιωτική περιουσία.

Ασφαλώς η συνισταμένη των παραπάνω εκνόμων δραστηριοτήτων προκάλεσε την αποδόμηση της εθνικής μας οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, αποσυνθέτοντας την εν γένει κρατική μας υπόσταση, για την ανασύσταση της οποίας χρειάζεται αναδιάρθρωση της διοικήσεως και εξορθολογισμός της οικονομίας, με συντονισμένη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (τουρισμού, γεωργίας, κτηνοτροφίας, ενεργειακών κοιτασμάτων κ.λ.). Προπαντός όμως απαιτείται αναμόρφωση της Παιδείας, ώστε να επέλθει ανάπλαση ολοκλήρου του λαού και κατ’ επέκταση του πολιτικού μας συστήματος.

Το αχρείο πολιτικό κατεστημένο όμως, αντί να ανανήψει και επιδείξει ομοψυχία για την εξάλειψη της εθνοκτόνου πανδημίας, πεισμόνως συντηρεί την ίδια δολιοφθόρο πρακτική, με τις κυβερνήσεις των υπαιτίων κομμάτων να εγκλωβίζονται στην συγκάλυψη των κομματικών τους ατασθαλιών και να συνάπτουν «απεχθείς» δανεισμούς με μνημόνια και όρους εθνικής υποτελείας, παραχωρώντας ακόμη και ζωτικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, κατά παράβαση του άρθρου 28 § 2 του Συντάγματος που ορίζει, ότι για την ψήφιση νόμου, κυρούντος τέτοια συνθήκη ή συμφωνία, απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Κατ’ εντολή δε της δανειακής Τρόικας, οι μνημονιακές κυβερνήσεις συνεχώς συρρικνώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων, κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος περί προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφαλίσεως (22 § 1, 4), της υγείας (21 § 3), της ατομικής ιδιοκτησίας (17) και της εν γένει οικονομικής αναπτύξεως για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης (106 § 1). Απερισκέπτως μάλιστα εξαπέλυσαν φορομπηχτικό καταιγισμό, ακόμη και στην αγροτική περιουσία μέχρι και τα βραχώδη εδάφη, πλήττοντας καιρίως τους εθνικούς πυλώνες της γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Παραλλήλως μεθοδεύεται και αποκαλείται ανάπτυξη το ξεπούλημα των κοινωφελών και στρατηγικών πηγών (αεροδρομίων, λιμανιών, εθνικών οδών, πολεμικών βιομηχανιών, μεταφορικών μέσων, τουριστικών ακινήτων, οργανισμών υδρεύσεως και ηλεκτροδοτήσεως κ.λ.π.). Εξαγγέλλεται δε και η εκποίηση δημοσίων οικοδομικών συγκροτημάτων, καταλλήλων για την στέγαση δημοσίων Υπηρεσιών, οι οποίες θα υποχρεωθούν στην καταβολή υψηλών ενοικίων.

Εξαιτίας της όλης δεινής καταστάσεως, ο λαός περιέπεσε σε βαρεία κατάθλιψη, που μεταλλάσσεται σε εκατόμβες αυτοχειριών, και σε βουβή αγανάκτηση, η οποία προσομοιάζει με κλειστό καζάνι που κοχλάζει, έτοιμο να εκραγεί και ενσπείρει τον όλεθρο της χώρας, όπως προδήλως επιβουλεύονται οι αδίστακτοι δανειστές μας και άλλοι κερδοσκόποι, που καραδοκούν να την κατασπαράξουν, επαληθεύοντας το απόφθεγμα του Μενάνδρου: «Δρυός πεσούσης πᾶς ἀνήρ ξυλεύεται».

Αναμφιβόλως τα ανωτέρω διαδραματιζόμενα κομματικά ανοσιουργήματα συνιστούν εθνική προδοσία και κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, γι’ αυτό καθίσταται προφανές, ότι κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν δικαιούται να επαίρεται για την συνταγματική του οντότητα, ώστε να καλύπτεται σαφώς από το λεγόμενο συνταγματικό τόξο, το οποίο προσομοιάζει με το ουράνιο τόξο, που όσο κάποιος προσπαθεί να το προσεγγίσει, τόσο εκείνο απομακρύνεται.

____________________

* Δημοσιεύθηκε στο 39714/20-11-2013 φύλλο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ»


Category: 'Αρθρα
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply